Usein kysytyt kysymykset

Mitä hyötyä tästä sivustosta on minulle?

Meidän sivuston avulla löydät helposti kaikki suosituimmat joustoluottoa, sekä muita lainatyyppejä myöntävät lainapalvelut. Sivustomme käyttö on sinulle täysin ilmaista.

Kun löydät kaikki lainapalvelut yhdeltä sivulta, on niiden vertaileminen paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa, eikä sinun tarvitse etsiä niitä esimerkiksi googlen avulla.

Löydät kaikki tarvittavat tiedot lainapalveluista nopeasti, kuten ikärajat, takaisinmaksuajat, myönnettävät lainasummat ym. Voit vertailla eri palvelut, jolloin löydät varmimmin edullisimman vaihtoehdon, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeeseesi.

Miten löydän edullisimman lainan?

Jotta löytäisit edullisimman lainan, tulee sinun miettiä ensin muutama asia valmiiksi. Sinun tulee miettiä ensin nämä asiat:

Kuinka paljon tarvitset lainaa?
Tämän avulla yleensä voit jo määritellä myös lainatyypin, jota tulet tarvitsemaan. Suurempiin lainoihin kulutusluotto, kun taas pienempiin joko pikalaina, tai joustavampana vaihtoehtona joustoluotto.

Kuinka paljon olet valmis maksamaan lainaa takaisin kuukaudessa?
Nyt kun tiedät paljonko tarvitset lainaa ja mitä lainatyyppiä haet, on aika tehdä vertailuja. Käy läpi eri palvelut jotka myöntävät kulutusluottoa ja katso millaista takaisinmaksuaikaa he tarjoavat ja millaisella takaisinmaksulla voisit saada lainaa. Yleensä löydät kätevän laskurin jokaisen lainapalvelun etusivulta.

Kuinka vanha olet?
Tämä on yksi niistä asioista, jotka vaihtelevat lainapalveluiden välisissä ehdoissa. Joku lainapalvelu voi myöntää lainaa 18 vuotiaalle, kun toinen voi vaatia jopa 26 vuoden ikää hakijalta.

Onko sinulla joku, jonka kanssa hakea yhdessä lainaa?
Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa, lainansaanti on aina varmempaa ja voitte saada lainan jopa paljon edullisemmalla korolla kuin yksin haettaessa. Lainapalvelut myöntävät helpommin lainaa kahdelle hakijalle, koska tällöin takaisinmaksukyky on huomattavasti parempi. Huomatkaa kuitenkin että molempien hakijoiden tulee täyttää lainapalvelun asettamat ehdot.

Käytä lainanvälityspalvelua
On lainapalveluita, jotka kilpailuttavat lainasopimuksen puolestasi. Täytät hakemuksen heidän sivuillaan, jolloin he välittävät sen heidän yhteistyökumppaneilleen. He puolestaan lähettävät sen jälkeen oman tarjouksensa suoraan sinun sähköpostiisi. Näiden palveluiden käyttäminen on sinulle aina täysin ilmaista, eikä hakemuksen jättäminen sido sinua ottamaan lainaa.
Lainanvälityspalveluita on esimerkiksi Rahalaitos ja Omalaina.fi. Voit tehdä hakemuksen yhtäaikaa vaikka molempiin palveluihin, sillä monesti nämä palvelut voivat toimia eri yhteistyökumppaneiden kanssa, jolloin varmasti saat parhaimmat tarjoukset lainastasi.

Muista aina, että kunnon vertailulla voit säästää jopa satoja euroja lainan koroissa ja kuluissa. Ja koska tarjousten pyytäminen ei ikinä sido sinua ottamaan lainaa, kannattaa tarjous pyytää mahdollisimman monesti paikasta ennen minkään tarjouksen hyväksymistä.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on jatkuva laina, jolloin saat käyttöösi tietyn suuruisen tilin, josta voit nostaa lainaa itselle aina kun sitä tarvitset. Joustoluotoissa yleisin tilin suuruus on 2000 euroa, mutta tietyt lainapalvelut voivat myös myöntää suurempiakin tilejä.

Joustoluoton voi hakea tavallisesti, kuten minkä tahansa muunkin lainan, mutta muista poiketen lainaa ei makseta heti hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen tilillesi, vaan sinun tulee erikseen itse käydä nostamassa laina tilillesi. Tässä etuna on se, että voit avata tilin itsellesi, mutta käyttää sitä vasta myöhemmin, koska mitään kuluja sinulle ei kerry, ennenkuin nostat lainaa tilillesi.

Voit siis avata tilin ja käyttää joustoluottoa vaikka vasta viikon päästä. Tällöinkin voit päättää haluatko koko summan tilillesi vai esimerkiksi vain 100 euroa. Voit tehdä niin useita nostoja kuin haluat, jotka voivat olla suuruudeltaan juuri sellaisia mitä milloinkin tarvitset, tietenkin aina luottorajasi puitteissa.

Joustoluottoa maksetaan  takaisin kuukausierissä. Lainapalveluilla voi olla erilaiset ehdot takaisinmaksulle, mutta yleisesti vähimmäiserä kuukaudessa on jokin prosenttimäärä käytetystä luotosta. Voit toki missä tahansa lainapalvelussa maksaa koko käyttämäsi lainan kerralla takaisin, tai jotain koko summan ja vähimmäiserän väliltä, jolloin voit itse vaikuttaa helposti lainan takaisinmaksuun.

Kun maksat käyttämääsi joustoluottoa takaisin, on se kohta taas nostettavissa omalta joustoluottotililtäsi, toki siitä vähennetään normaalisti lainapalvelun asettamat korot ja kulut, mikäli niitä on.

Katso tästä kaikki joustoluotot.

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia saadakseni lainaa?

Et tarvitse. Kaikki lainapalvelut, jotka esittelemme sivullamme, myöntävät lainaa täysin ilman vakuuksia tai takaajia.
Joissain lainapalveluissa lainan saantia helpottaa, jos sinulla on yhteishakija, kenen kanssa hakea lainaa. Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa, on lainapalvelun helpompi myöntää teille lainaa, koska takaisinmaksukyky on huomattavasti parempi kuin yhdellä hakijalla.

Yhteishakijan lisääminen hakemukseen, voi joissain tilanteissa myös auttaa teitä saamaan edullisempaa lainaa. Jotkin lainapalvelut voivat myöntää lainaa pienemmällä korolla kahdelle hakijalle, kuin tilanteessa, jossa on vain yksi lainan hakija.